Servicii consiliere și psihoterapie

La PsyLife te așteaptă o echipă de specialiști în consiliere individuală, de cuplu și de familie. 

Noi vedem procesul de consiliere ca un demers de cooperare între specialist și persoana unică și irepetabilă care se adresează specialistului. O cooperare bazată pe ascultare, validare și empatie care creează încredere și siguranță. Iar schimbarea semnificativă și de durată are nevoie de acest climat de încredere și siguranță.

Specialiștii noștri sunt formați într-o varietate de forme de psihoterapie și consiliere (terapii cognitiv-comportamentale, terapie de familie, terapie centrată pe scheme, terapia IMAGO ș.a.) astfel că ei pot folosi o gamă largă de abordări și abilități pentru a găsi, împreună cu tine, cele mai potrivite strategii și soluții. Credem într-o abordare eclectică și în abilitatea psihoterapeuților și consilierilor noștri de a construi, pentru clienții lor, o intervenție complexă bazată pe un protocol care să conțină tehnici și strategii din mai multe forme de intervenție, în funcție de caracteristicile celor care apelează la serviciile noastre.

iconConsiliere individuală

În mod tradițional, psihoterapia separă problemele emoționale, comportamentale și relaționale atunci când o persoană apelează la un specialist în sănătate mentală.

Însă, sigur că cele trei aspecte sunt profund interconectate. Iar noi, la PsyLife, avem o abordare integrată a tuturor acestor aspecte pentru că doar o astfel de abordare produce schimbări semnificative și de durată.  Indiferent că te confrunți cu anumite comportamente care te nemulțumesc, că ai emoții cărora cu greu le faci față sau nu ești sigur că te afli în relațiile potrivite, un specialist în consiliere îți e de folos. Pe lângă faptul că te ascultă și te ajută să clarifici cu ce anume te confrunți și ce poți să faci, te va ajuta și să te vezi pe tine mai bine și să îți dezvolți propriile abilități și strategii pentru a face bine față provocărilor din viitor.

Indiferent de vârstă și de problemele cu care te confrunți (anxietate, depresie, fobii, furie, procrastinare, dificultăți de organizare a timpului, dificultăți de luare a deciziilor, probleme de abuz de substanțe, dependențe, probleme de comportament alimentar, agresivitate, abuz, traume din prezent sau trecut ș.a.) la PsyLife poți găsi un specialist care să îți fie alături. Terapeuții noștri pot lucra cu copii, adolescenți și adulți. În cazul copiilor în special, dar adesea și în cazul adolescenților, noi recomandăm cu tărie consilierea de familie putând produce astfel schimbări mai mari și de durată față de un demers individual.

Află care sunt psihologii PsyLife care îți pot fi alături în Consiliere individuală.

 

iconConsiliere de cuplu

Relațiile și calitatea acestora au primit în ultima decadă mai multă atenție, față de perioada anterioară, din partea practicienilor și cercetătorilor.

La PsyLife avem specialiști certificați internațional în terapia de cuplu IMAGO, o formă de terapie construită specific pentru cuplu.

Consilierea de cuplu este un demers profund diferit față de consilierea individuală. Terapeutul devine ”vocea” relației, a spațiului dintre cei doi parteneri. Încercând să dea glas acestui spațiu, terapeutul îi însoțește apoi cei doi parteneri în procesul de construcție și reconstrucție, astfel încât relația dintre ei să fie pe măsura dorințelor și nevoilor fiecăruia dintre cei doi. Noi vă recomandăm să apelați la consiliere fie că sunteți un cuplu aflat la prima confruntare cu greutățile vieții de cuplu, că ați trecut prin mai multe momente de criză, că vă confruntați cu o situație de infidelitate, dependențe ale unuia dintre parteneri sau ale ambilor, vă aflați în prag de divorț sau ați divorțat deja dar nu puteți gestiona relația parentală și asta produce dificultăți la nivelul întregii familii. Cu siguranță, povestea fiecărui cuplu este unică în detaliile sale, însă consilierea de cuplu vă poate ajuta să construiți acea relație de care aveți nevoie sau să puneți punct, într-un mod conștient și vindecător, unei relații care produce suferință.

Află care sunt psihologii care îți/ vă pot fi alături în Consiliere cuplu.

 

iconConsiliere de familie

Viața capătă noi valențe odată cu venirea pe lume a unui copil. Alături de bucurie și împlinire, vin și anumite dificultăți și provocări.

De la probleme de somn, la îngrijorări despre rivalitatea între frați și gestionarea corectă a comportamentelor nepotrivite, părinții pot găsi un spațiu în care să discute toate aceste preocupări și să găsească, împreună cu specialistul, soluțiile potrivite familiei. Aici puteți găsi sprijin fie că vorbim de consiliere parentală (este prezent doar părintele și se discută aspectele care țin de comportamentul, emoțiile și reacțiile copilului, dar și provocările rolului de părinte) sau de consilierea psihologică a copilului (este prezent în ședințe și copilul, iar specialistul interacționează separat și împreună cu părinții și copilul, întregul demers fiind organizat în jurul anumitor aspecte care țin de copil).

Anumite probleme precum cele de abuz de substanțe, tulburări de comportament alimentar, dependența de jocuri de noroc sau jocuri video se gestionează terapeutic mult mai bine într-un demers de consiliere de familie față de un demers individual.

Orice situație problematică care afectează un membru al familiei are și un impact asupra întregii familii. De aceea, uneori, este nevoie de consilierea întregii familii chiar dacă putem identifica o problema specifică a unui părinte sau copil. Tot mai frecvent apar și situații tensionate între generații și unele familii gestionează greu relațiile cu familia de origine a fiecăruia. Și aceste situații pot fi abordate într-un demers de consiliere a familiei.

Contacteaza-ne acum

Contactează-ne acum și un consultant Psylife te va ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru tine sau pentru compania ta.

Contacteaza-ne acum

Contactează-ne acum și un consultant Psylife te va ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru tine sau pentru compania ta.