Echipa Psylife

Comunitatea de specialiști cu dorințe comune: siguranță emoțională, sănătate relațională, conștientizarea mecanismelor de apărare și utilizarea conștientă a lor

PsyLife este compania fondată de doi specialiști în sănătate emoțională și relațională, care de-a lungul practicii private au lucrat cu mii de cazuri.

Raluca si Adela

Psiholog Dr. Raluca Anton Zaharie

Managing Partner PsyLife

Este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie. Raluca lucrează de 15 ani în practica privată și pornește de la principiul conform căruia este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne construim o viață valoroasă atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Astfel, una dintre misiunile pe care și le-a conturat este de a duce în comunitățile profesionale informațiile și tehnicile din știință relațiilor pentru a construi, împreună cu cei din acele contexte, comunități care să îi ajute să se exprime și să se simtă în siguranță. De asemenea, în activitatea terapeutică lucrează atât cu cupluri, cât și în terapie individuală.

Raluca și Adela

Psiholog Dr. Adela Moldovan

Managing Partner Psylife

Este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie. Adela este extrem de pasionată de dinamicile relaționale, motiv pentru care o bună parte din activitatea ei este focalizată pe terapia de cuplu. Desigur, pe parcursul celor 15 ani de practică privată și-a dezvoltat o serie de abilități în munca individuală cu cazuri complexe, cu povești de viață traumatice, fiind alături de clienții ei în demersul vindecării emoționale și în redobândirea funcționalității vieții de zi cu zi, pornind mereu de la premisa că relațiile sănătoase sunt cele care pot face diferența în tot acest proces.

Echipa PsyLife este compusă din consilieri și psihoterapeuți care, împreună, își doresc să contribuie la starea de bine a clienților lor și a comunităților din care fac parte

Diana Pop

Diana Pop

Psihoterapie | Consiliere în dezvoltare personală

Diana este psiholog clinician autonom și psihoterapeut pozitivist - Psihoterapie individuală Adulți. A studiat Psihologie la Facultatea de Psihologie UBB Cluj-Napoca, are masterat în Psihologia Sănătății Clinice și Publice, formare în Psihoterapia Pozitivă – Asociația de Psihoterapie Pozitivă din România. Membru: Colegiul Psihologilor din România (CPR), Asociația de Psihoterapie Pozitivă (APP), World Association of Positive Psychotherapy (WAPP), Germania. Misiunea Dianei este să fie alături de client în propria sa călătorie și să aibă privilegiul de a fi martor intim la călătoria acestuia și la descoperirea Sinelui. Diana spune că adevărata ei dezvoltare s-a produs cu orele de formare în psihoterapie când s-a redescoperit de fiecare dată și și-a dat voie să plângă, să fie furioasă, autentică și curioasă față de propria ei viață și existența. Articolele de psihologie scrise de Diana pot fi citite aici: PsyLife, Parentool, A’List Magazine, recenzie în revista The Global Psychoterapist Volum 1, Number 2, July 2021, (www.positum.org), Positum România. Evenimentele la care Diana a luat parte în calitate de speaker, ca reprezentant al domeniului psihologiei sunt: Creator’s Connect | Workshop în Cadrul Conferinței Naționale de Psihoterapie Pozitivă – „Aplicații ale Psihoterapiei Pozitive în creșterea performanței sportive” | UNIFEST |, Workshop cu tema „Construiește cu pasiune”. Printre intervențiile media ale Dianei se numără și cele de la: Radio Cluj, Știrile PRO TV, DIGI 24, Prima TV, Abecedar Medical: Sindromul Burnout.

Maria Coșuțiu

Maria Coșuțiu

Terapie de cuplu | Consiliere individuală | Consiliere de familie

Maria este psihoterapeut cu formare în Terapia Sistemică, realizată în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie și terapeut în formare pe Terapia relațională IMAGO, desfășurată prin Academia de Terapie IMAGO, din România. A studiat psihologia, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, în cadrul Universității Babeș- Bolyai, din Cluj-Napoca, urmată de masteratul de Consiliere Psihologică și Intervenții în Dezvoltarea Umană. În prezent, urmează cursurile de formare ale masteratului de Consiliere pastorală și asistență psihosocială, ale Facultății de Teologie Ortodoxă, Cluj-Napoca. În munca sa, aspectele pe care le abordează frecvent sunt acelea legate de nevoile umane, autenticitate, integrarea cu sens a poveștii de viață, înțelegerea propriilor emoții și reglajul emoțional. Expertiza ei se concentrează în jurul anxietății și depresiei, precum și în jurul perfecționismului, a relațiilor de cuplu și a dinamicilor de familie. Misiunea Mariei constă în însoțirea oamenilor de diverse vârste în drumurile pe care ei au pornit, ori pe căile pe care s-au împotmolit. Articolele de psihologie scrise de Maria pot fi citite aici: A’List Magazine, PsyLife. Evenimentele la care a luat parte în calitate de speaker, ca reprezentant al domeniului psihologiei: Interviu Lookmedica „Depresia, o suferință care trebuie tratată” (emisiunea Abecedar medical), „Depresia la studenți- Cum pot trece peste problemele din viața de zi cu zi”, Workshop „Primește iubirea pe care ți-o dorești” (IMAGO), cu rol de asistent. Live cu și despre adolescenți – cu Prințesa Urbană (Ioana Chicet – Macoveiciuc), live-uri pentru comunitatea PsyLife. Maria a participat și la workshop-uri pentru educația sexuală a adolescenților, realizate prin Asociația Benefacto, conferința „Rabdă inimă și taci”, organizată de către Alianța pentru Mobilitate Socială.

Corina Petruț

Corina Petruț

Psihoterapie | Terapie de cuplu | Terapie individuală

Corina este psiholog și psihoterapeut autonom, cu formare de bază în terapii cognitive-comportamentale. În prezent urmează o formare în terapie relațională IMAGO, specializarea fiind pe terapia de cuplu. A studiat psihologie la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a terminat masterul de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie, în cadrul aceleiași facultăți. Formarea în terapia relațională IMAGO s-a desfășurat prin intermediul asociației Academia de Terapie IMAGO din România. Misiunea Corinei în terapie a devenit aceea de a-i ajuta pe oamenii cu care lucrează să descopere sursa dificultăților cu care se confruntă în prezent, pentru ca mai apoi să dezvolte modalități funcționale prin care să compenseze lipsurile din perioada dezvoltării lor și să își descopere și valorifice reziliența. Expertiza ei se concentrează pe gestionarea problemelor de anxietate, depresie și a relațiilor de cuplu. Articolele de psihologie scrise de Corina pot fi citite aici: PsyLife și A’List Magazine. Evenimente la care a participat ca speaker și ca reprezentant al domeniului psihologiei sunt: Workshop-ul „Primește iubirea pe care ți-o dorești", IMAGO, în rolul de asistent, Best Talk „Ieșirea din zona de confort. Cum facem față situațiilor necunoscute?", Retreat to reconnect editia 1 si 2, unde a realizat workshop-uri pe tematica înțelegerii vulnerabilității ca sursa a rezilienței, live-uri pentru comunitatea PsyLife.

Orsolya Szász

Orsolya Szász

Psiholog - Consiliere individuală | Dezvoltare personală | Consiliere de familie

Orsolya este psiholog și psihoterapeut cu formare în Psihoterapia de familie, psihopedagog consilier dezvoltare personală și specialist resurse umane. A studiat Psihologie si Psihopedagogie Specială, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Pasiunea pentru psihologie provine din dorința de a contribui în comunitate, în schimbarea ei în mai bine și de a oferi suport acolo unde este nevoie. Orsolya crede că pentru a avea relații armonioase în multiplele roluri pe care ni le asumăm de-a lungul vieții, printre cele mai relevante aspecte este cunoașterea și acceptarea propriei persoane și a propriei povești de viață. Scopul ei este să ofere sprijin în tot acest proces de cunoaștere, precum și în identificarea și activarea resurselor personale care ajută la îmbunătățirea calității vieții și la gestionarea sănătoasă a situațiilor dificile. Expertiza ei se concentrează pe gestionarea anxietății, atacurilor de panică, depresiei, stresului, burnoutui, gestionarea emoțiilor, dezvoltare personală, parenting. Articolele de psihologie scrise de Szász Orsolya pot fi citite aici: PsyLife, iar ca publicații științifice: 2007 - dr. Ráduly Z. Éva, Apró Rozália, Orbán Orsolya: Eficiența utilizării ilustrațiilor complexe în recuperarea logopedică a persoanelor cu afazie în Erdélyi Pszichológiai Szemle (Transylvanian Journal of Psychology).

Mihaela Bercea

Mihaela Bercea

Terapie de cuplu | Consiliere în dezvoltare personală

Absolventă a Facultății de Psihologie si Stiințele Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Mihaela crede în puterea fiecăruia dintre noi de a aduce în viața noastră mai multă autenticitate, un scop personal și bucuria de a trăi. Mihaela are o experiență de 20 de ani în Marea Britanie, în munca privind copiii și familiile provenite din medii devaforizate, protecția copilului și safeguarding. Își dorește ca misiunea sa să fie aceea de a dezvolta și a menține relațiile interumane sănătoase necesare unei dezvoltări holistice. Mihaela lucrează într-un mediu multi-național si multi-cultural, este deschisă provocărilor și fascinată de oportunitatea de a lucra cu oamenii din diferite medii, de a învăța despre valorile si principiile după care își conduc viața, de a construi comunități și punți de legătură între aceștia. Mihaela este terapeut de cuplu IMAGO, este pasionată să aducă o schimbare în sens pozitiv în viața celor din jur. Lucrează atât cu cupluri, cât și cu persoane individuale, oferind consiliere psihologică atât în română, cât și în engleză.

Andrada Alb

Andrada Alb

Psiholog - Consiliere individuală | Consiliere de familie | Orientare în carieră

Andrada este consilier vocațional și psihoterapeut de familie cu formare în Psihoterapia Familiei si Teoria Cognitiv Comportamentală, la care se adaugă Consilier în Dezvoltare Personală și Formator de Formatori. A studiat Psihologie, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, urmată de masterat în cadrul specializării Consiliere și Intervanție Psihologică în Dezvoltarea Umană. Andrada dintotdeauna a considerat ființa umană ca fiind cea mai complexă și interesantă formă de existență. Ca urmare, interesul ei sporit față de om a determinat-o să studieze psihologia, urmând apoi să aprofundeze aceste cunoștințe mergând către domeniul consilierii cu focus către copii, adolescenți și dinamicile familiale în care aceștia trăiesc. Andrada lucrează zilnic cu copiii atât în mediul educațional, cât și în afara acestuia și crede că, alături de familie, psihologul este cel care poate ameliora sau preveni diferite probleme ce apar în dezvoltarea timpurie. Consideră că bazele fericirii se clădesc în primii ani de viață, motiv pentru care își dedică cea mai mare parte a timpului implicându-se în activități cu copiii. Articolele de psihologie scrise de Andrada pot fi citite aici: PsyLife, Parentool, iar printre în calitate de speaker ca reprezentant al domeniului psihologiei a realizat live-uri pentru comunitatea PsyLife.

Vlad Guluță

Vlad Guluță

Psihoterapie individuală

Vlad a absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, secția Psihologie, iar mai departe a finalizat studiile în cadrul programului masteral: Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai. Pe parcursul anilor de studiu s-a implicat în diverse proiecte de voluntariat. A dezvoltat și coordonat activități de integrare în mediul universitar cu studenții și a susținut workshop-uri și consiliere vocațională. În fiecare vară, de la începutul facultății, a activat ca trainer în tabere de dezvoltarea socio-emoțională pentru adulții tineri. Totodată, a lucrat în proiecte de implementare de activități de dezvoltare emoțională în Africa și în proiecte care presupuneau screening clinic și consiliere în tabere de refugiați.

Bianca Siceanu

Bianca Siceanu

Psiholog - Consiliere individuală | Consiliere de familie

Bianca este psiholog clinician în formare și psihoterapeut în formare în psihologia familiei, cu formare complementară în psihologia familiei, în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. A studiat Psihologie, la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent este masterandă în programul de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul aceleiași facultăți. Misiunea Biancăi este de a susține familiile și de a ajuta copiii să se dezvolte armonios. Biancăi îi place să se joace împreună cu copiii, să îi asculte și să îi observe. De-a lungul timpului, copiii au fost cei care au învățat-o să aibă mai multă răbdare cu ei și să le respecte ritmul de dezvoltare. Copiii au învățat-o să găsească și să se bucure în fiecare zi de cele mai mici lucruri. Copiii au provocat-o să încerce să înțeleagă ce se află dincolo de aparențe și au învățat-o că dincolo de comportamentul dificil sunt emoții și nevoi neîmplinite. Nouă ne place să spunem despre ea că este un talent înnăscut pentru a lucra cu copiii. Modul în care reușește să se conecteze cu cei mici este unul care o îndeamnă să îi ajute să se conecteze cu ei înșiși. Și cât de important este acest lucru! Articole de psihologie scrise de Bianca pot fi găsite și pe Mukibooks.

Rodica Afrăsinei

Rodica Afrăsinei

Psiholog - Consiliere individuală | Orientare în carieră

Rodica este consilier pentru dezvoltare personală și psihoterapeut de familie în formare în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. A studiat Psihologie la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și masterul de Consiliere şi intervenţie psihologică în dezvoltarea umană, în cadrul Universității Babeș-Bolyai. Are expertiză în problemele relaționate carierei și învățării, anxietate, depresie, stres post-partum, imagine corporală, dificultăți relaționale, contexte de performanță, dificultăți decizionale. Lucrează cu adolescenți și adulți. Misiunea Rodicăi constă în a ajunge la oameni și la poveștile lor de viață. Ea a considerat mereu că fiecare dintre noi are nevoie să se uite la propria persoană și la cei apropiați pentru a găsi acele pârghii care să ne dea îngăduință, putere, încredere și răbdare. Atenția la ce se întâmplă cu noi înșine și cu cei din jurul nostru ne ghidează și ne aduc sens în relațiile pe care le avem, în traseul profesional, valorile pe care le fructificăm și în lucrurile cu care ne identificăm. Are ca sprijin și înțelepciunea cărților, iar munca din proiectele de voluntariat cu tinerii îi oferă un suport în abordarea problemelor din mai multe perspective. Articolele de psihologie scrise de Rodica pot fi citite aici: PsyLife, A’List Magazine, Cronica de Psihologie, intervenții în newsletter-ul Inclusiv. Evenimente la care a luat parte în calitate de speaker ca reprezentant al domeniului psihologiei: live-uri pentru comunitatea PsyLife, despre Motivație – pentru comunitatea QUBE, În dans cu emoțiile – în cadrul MindSpark, FSPAC, intervenție în caseta #19 În ritmul meu – Sentimentul de vinovăție, podcast-urile Mental Health for Romania.

Iulia Domocuș

Iulia Domocuș

Psiholog - Consiliere individuală | Consiliere de familie

Iulia este psihoterapeut în psihoterapia cognitiv-comportamentală, cu formare complementară în psihoterapia familiei, consiliere și intervenții psihologice în dezvoltarea umană pentru copiii și adolescenți. Aceasta își dorește ca prin munca sa să ofere celorlalți sprijinul și spațiul pentru a crește, pentru a se confrunta cu problemele lor (anxietate, atacuri de panică, depresie, OCD etc.), pentru a deveni persoana care își doresc să devină și pentru a construi comportamente și relații sănătoase cu sine și cu ceilalți. Doctorand în psihologie, aceasta s-a specializat în tematica perfecționismului și problemelor emoționale și relaționale asociate. Aceasta lucrează atât cu adulții, cât și cu copii și familii, oferind consiliere/ psihoterapie atât în limba română cât și în engleză, și un spațiu sigur și suportiv pentru LGBTQIA+. În munca sa cu copiii și adolescenții, aceasta urmărește sprijinul terapeutic direct al copilului, dar și consilierea părinților pentru susținerea micuților lor.

Gabriela Gherguț

Gabriela Gherguț

Psiholog - Consiliere individuală | Consiliere de familie

Gabriela este consilier pentru dezvoltare personală și psihoterapeut de familie în formare în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Are expertiză în domenii precum anxietatea, depresia, managementul stresului, al emoțiilor, tulburări alimentare, stima de sine scăzută, dezvoltarea abilităților de comunicare și de relaționare, parenting. A studiat Psihologie la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, fiind absolventă și a masterului de Consiliere și intervenții psihologice în dezvoltarea umană, în cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. În rolul ei de consilier și psihoterapeut, misiunea Gabrielei constă în explorarea potențialului pe care fiecare om îl are, prin înțelegerea semnificației poveștii de viață. Încearcă, astfel, să aducă schimbare prin ruperea unor tipare automate și prin determinarea de a acționa într-un mod cât mai conștient. De aici pornește și pasiunea sa pentru psihologie și interesul de a lucra alături de copii, părinți și alți adulți. O dezvoltare sănătoasă începe încă din copilărie, iar adulții pot învăța cum să fie alături de ei atât în copilărie, cât și în adolescență. Articolele de psihologie scrise de Gabriela pot fi citite aici: PsyLife, A’List Magazine, Parentool, Asociația A.L.E.G- Si eu reușesc. Evenimentele la care a luat parte în calitate de speaker ca reprezentant al domeniului psihologiei sunt live-urile în cadrul comunității PsyLife, Combate procrastinarea- grup de dezvoltare personală, în cadrul asociației Respiro, Aleg să vorbesc, Campania ”Creștem și învățăm împreună” din cadrul Editurii Herald, podcastul În ritmul meu.

Cezara Botez

Cezara Botez

Psiholog - Specialist în educație sexuală și intimitate | Consiliere individuală | Consiliere de familie

Cezara crede că relațiile care se creează între oameni constituie un prilej valoros de a cunoaște și a învăța lucruri despre noi, acestea fiind contextele în care ne putem construi cea mai bună versiune a noastră. Ea este mereu atrasă de măreția universului care caracterizează pe fiecare în parte și dorește să fie un sprijin de nădejde atunci când această complexitate poate părea prea mult. Încurajează dezvoltarea și ghidarea după valorile personale, acceptarea necondiționată a propriei persoane, crearea de contexte în care creativitatea și spontaneitatea să fie cultivate și integrate ca părți esențiale ale noastre. Cezara este pasionată de lucrul cu copiii și cu părinții lor, considerând că dinamicile dintr-o familie dictează felul în care viitorul adult se va raporta la lume și la provocările pe care le va întâmpina.

Tania Tămaș

Tania Tămaș

Psiholog clinician | Evaluare Clinică Adulți

Tania este psiholog clinician și psihoterapeut în formare. Ea crede cu tărie că fiecare dintre noi are o poveste care merită să fie auzită. Povestea ei a început cu dorința de a-i ajuta pe ceilalți, la care s-au adăugat studiile din domeniul psihologiei, experiențele personale și, cel mai important, oamenii pe care i-a cunoscut pe parcurs. Tania consideră că fiecare om pe care îl întâlnim ne ajută să înțelegem mai bine lumea și, deopotrivă, împărtășește cu noi o parte din povestea lui. Experiența sa în consilierea vocațională, precum și workshop-urile și training-urile susținute studenților și liceenilor i-au oferit oportunitatea de a cunoaște numeroase povești, temeri, speranțe. Toate acestea i-au întărit convingerea că potențialul uman este unul imens și că fiecare dintre noi are șansa de a-l dezvolta și de a trăi în acord cu valorile personale.

Simona Ardelean

Simona Ardelean

Medic Specialist Radioterapie | Suport psihologic în afecțiuni oncologice

Simona este medic, este în proces de formare în psihoterapia familiei și membră a Clubului Alpin Român. Ea consideră că în domeniul oncologic, medicii au și rol de psihoterapeuți ai pacienților, chiar dacă nu au o pregătire în acest sens. Nevoia de a gestiona tumultul emoțional, conflictele interpersonale și simptomele psihologice sau psihiatrice ce apar la acești pacienți au determinat-o pe Simona să înceapă o formare în psihoterapie. Crede cu tărie că așa cum cei care încearcă să cucerească mari vârfuri muntoase ale lumii au nevoie de un ghid, un alpinist cu experiență de a cărui ghidaj depinde însăși viața lor, așa și pacienții care se luptă cu cancerul au nevoie de un medic care să le fie alături în această călătorie, în care să aibă încredere, care să îi înțeleagă și să îi îndrume astfel încât traseul să pară mai ușor decât este de fapt. Alături de noi, Simona va fi un astfel de ghid în călătoria pacienților diagnosticați cu cancer și a familiilor acestora, toți având, în egală măsură, nevoie de suport și pregătire emoțională, ele fiind oferite atât în intervenții individuale, cât și în format de grup.

Contacteaza-ne acum

Contactează-ne acum și un consultant Psylife te va ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru tine sau pentru compania ta.

Contacteaza-ne acum

Contactează-ne acum și un consultant Psylife te va ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru tine sau pentru compania ta.