Echipa Psylife

Comunitatea de specialiști cu dorințe comune: siguranță emoțională, sănătate relațională, conștientizarea mecanismelor de apărare și utilizarea conștientă a lor

PsyLife este compania fondată de doi specialiști în sănătate emoțională și relațională, care de-a lungul practicii private au lucrat cu mii de cazuri.

Raluca si Adela

Psiholog Dr. Raluca Anton Zaharie

Managing Partner PsyLife

Este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie. Raluca lucrează de 15 ani în practica privată și pornește de la principiul conform căruia este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne construim o viață valoroasă atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Astfel, una dintre misiunile pe care și le-a conturat este de a duce în comunitățile profesionale informațiile și tehnicile din știință relațiilor pentru a construi, împreună cu cei din acele contexte, comunități care să îi ajute să se exprime și să se simtă în siguranță. De asemenea, în activitatea terapeutică lucrează atât cu cupluri, cât și în terapie individuală.

Raluca și Adela

Psiholog Dr. Adela Moldovan

Managing Partner Psylife

Este psihoterapeut specialist cu formări în diverse forme de intervenție terapeutică (terapie cognitiv comportamentală, terapie relațională Imago, terapia centrată pe scheme), formator și supervizor în psihoterapie. Adela este extrem de pasionată de dinamicile relaționale, motiv pentru care o bună parte din activitatea ei este focalizată pe terapia de cuplu. Desigur, pe parcursul celor 15 ani de practică privată și-a dezvoltat o serie de abilități în munca individuală cu cazuri complexe, cu povești de viață traumatice, fiind alături de clienții ei în demersul vindecării emoționale și în redobândirea funcționalității vieții de zi cu zi, pornind mereu de la premisa că relațiile sănătoase sunt cele care pot face diferența în tot acest proces.

Echipa PsyLife este compusă din consilieri și psihoterapeuți care, împreună, își doresc să contribuie la starea de bine a clienților lor și a comunităților din care fac parte

Diana Pop

Diana Pop

Psiholog

Diana este psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în psihoterapie pozitivă. Pasiunea ei pentru psihologie a început în liceu odată cu Jung și ale sale simboluri. A descoperit mai târziu pe parcursul facultății, al masteratului și al formării în psihoterapie, mai multe pălării ale psihoterapiei, de la Beck la Yalom, de la psihodrama lui Morenno la terapia Gestalt și, bineînțeles, a descoperit felul în care poveștile pot fi o sursă fantastică pentru psihoterapie, potrivit lui Peseschkian, fondator al psihoterapiei pozitive. Dar Diana spune că adevărata ei dezvoltare s-a produs cu orele de formare în psihoterapie când s-a redescoperit de fiecare dată și și-a dat voie să plângă, să fie furioasă, autentică și curioasă față de propria ei viață și existența. Pornind de la teorie și practică pe ea însăși, Diana spune că este fascinant să fie alături de client în propria sa călătorie și să aibă privilegiul de a fi martor intim la călătoria acestuia și la descoperirea Sinelui.

Andrada Alb

Andrada Alb

Psiholog

Andrada dintotdeauna a considerat ființa umană ca fiind cea mai complexă și interesantă formă de existentă. Ca urmare, interesul ei sporit față de om a determinat-o să studieze psihologia, urmând apoi să aprofundeze aceste cunoștințe mergând către domeniul consilierii cu focus către copii, adolescenți și dinamicile familiale în care aceștia trăiesc. Andrada lucrează zilnic cu copiii atât în mediul educațional, cât și în afara acestuia și crede că, alături de familie, psihologul este cel care poate ameliora sau preveni diferite probleme ce apar în dezvoltarea timpurie. Consideră că bazele fericirii se clădesc în primii ani de viață, motiv pentru care își dedică cea mai mare parte a timpului implicându-se în activități cu copiii. Experiența Andradei cu copiii este atât de vastă și, cu toate acestea, poate să aibă constant activată surpriza și curiozitatea prin care îi invită pe copii, încă de la vârste foarte mici, în demersul de cunoaștere a propriilor emoții, de înțelegere a propriilor comportamente și de găsire a unor noi modalități de a face față contextelor care le produc disconfort.

Maria Coșuțiu

Maria Coșuțiu

Psiholog

Maria spune că fiecare om este în căutarea rostului în viață: drumul personal, partenerul/partenera, oameni dragi, carieră, toate acestea pentru a-și crea un sens. În cazul ei, grija și dragul de ceilalți au transformat psihologia în calea ei. Urmând acest domeniu, scopul Mariei a devenit acela de a-i însoți pe oamenii de diverse vârste în drumurile pe care ei au pornit, ori pe căile pe care s-au împotmolit. Astfel, din pasiune pentru muncă alături de copii, a dezvoltat o serie de abilități pe care nu mulți dintre noi le avem: acelea de a fi prezentă în contextul emoțional al celor din jur, dar în același timp de a avea mintea rațională atât de bine orientată către tehnici, încât cele două aspecte îi fac procesul de consiliere unul integrat și extrem de valoros. Din dorința de a lucra cu cel mai valoros dar al omenirii, iubirea, Maria lucrează cu dificultățile care apar în dinamicile relaționale, convinsă fiind că omul se clădește în cadrul relațiilor cu cei semnificativi din jurul său.

Simona Ardelean

Simona Ardelean

Medic Specialist Radioterapie

Simona este medic, este în proces de formare în psihoterapia familiei și membră a Clubului Alpin Român. Ea consideră că în domeniul oncologic, medicii au și rol de psihoterapeuți ai pacienților, chiar dacă nu au o pregătire în acest sens. Nevoia de a gestiona tumultul emoțional, conflictele interpersonale și simptomele psihologice sau psihiatrice ce apar la acești pacienți au determinat-o pe Simona să înceapă o formare în psihoterapie. Crede cu tărie că așa cum cei care încearcă să cucerească mari vârfuri muntoase ale lumii au nevoie de un ghid, un alpinist cu experiență de a cărui ghidaj depinde însăși viața lor, așa și pacienții care se luptă cu cancerul au nevoie de un medic care să le fie alături în această călătorie, în care să aibă încredere, care să îi înțeleagă și să îi îndrume astfel încât traseul să pară mai ușor decât este de fapt. Alături de noi, Simona va fi un astfel de ghid în călătoria pacienților diagnosticați cu cancer și a familiilor acestora, toți având, în egală măsură, nevoie de suport și pregătire emoțională, ele fiind oferite atât în intervenții individuale, cât și în format de grup.

Cezara Botez

Cezara Botez

Psiholog

Cezara crede că relațiile care se creează între oameni constituie un prilej valoros de a cunoaște și a învăța lucruri despre noi, acestea fiind contextele în care ne putem construi cea mai bună versiune a noastră. Ea este mereu atrasă de măreția universului care caracterizează pe fiecare în parte și dorește să fie un sprijin de nădejde atunci când această complexitate poate părea prea mult. Încurajează dezvoltarea și ghidarea după valorile personale, acceptarea necondiționată a propriei persoane, crearea de contexte în care creativitatea și spontaneitatea să fie cultivate și integrate ca părți esențiale ale noastre. Cezara este pasionată de lucrul cu copiii și cu părinții lor, considerând că dinamicile dintr-o familie dictează felul în care viitorul adult se va raporta la lume și la provocările pe care le va întâmpina.

Diana Lupu

Diana Lupu

Psiholog

Diana este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și absolventă a programului de master Formarea Formatorilor. În prezent este psiholog și psihoterapeut relațional în formare, realizează emisiunea Love Is Fun...but Complicated din cadrul publicației A List Magazine, susține cauze pentru conștientizarea și combaterea violenței domestice, publică articole și realizează workshop-uri pentru copii, tineri și adulți cu tematici precum: relaționarea sănătoasă, literație emoțională sau explorarea valorilor personale.

Vlad Guluță

Vlad Guluță

Psiholog

Vlad a absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, secția Psihologie, iar mai departe a finalizat studiile în cadrul programului masteral: Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai. Pe parcursul anilor de studiu s-a implicat în diverse proiecte de voluntariat. A dezvoltat și coordonat activități de integrare în mediul universitar cu studenții și a susținut workshop-uri și consiliere vocațională. În fiecare vară, de la începutul facultății, a activat ca trainer în tabere de dezvoltarea socio-emoțională pentru adulții tineri. Totodată, a lucrat în proiecte de implementare de activități de dezvoltare emoțională în Africa și în proiecte care presupuneau screening clinic și consiliere în tabere de refugiați.

Rodica Afrăsinei

Rodica Afrăsinei

Psiholog

Rodica a considerat mereu că fiecare dintre noi are nevoie să se uite la propria persoană și la cei apropiați pentru a găsi acele pârghii care să ne dea putere, încredere, răbdare și îngăduință. Atenția la ce se întâmplă cu noi și cu cei din jurul nostru ne ghidează și ne aduc un plus în relațiile pe care le avem, în traseul profesional, valorile pe care le fructificăm și în lucrurile cu care ne identificăm. Rodica încearcă să ajungă la oameni și la poveștile lor de viață având ca sprijin și înțelepciunea cărților. Munca din proiectele de voluntariat cu tinerii îi oferă un suport în abordarea problemelor din mai multe perspective. Vine în ajutorul tinerilor și adolescenților cu dificultăți în construirea carierei, îi ajută pe aceștia în dezvoltarea de resurse pentru adaptarea la stres și a experiențelor cu sens.

Gabriela Gherguț

Gabriela Gherguț

Psiholog

Gabriela a crezut mereu că oamenii sunt în esență buni, că în spatele greșelilor se află o poveste și crede că fiecare are un potențial pe care trebuie să îl exploreze. Încearcă să-i privească pe cei de lângă ea ca pe ființe complexe, fiecare cu experiențe de viață diferite și caută să le înțeleagă și să le valorifice unicitatea. De aici pornește și pasiunea sa pentru psihologie și interesul de a lucra alături de copii, adolescenți și familiile acestora. O dezvoltare sănătoasă pornește încă din copilărie, iar adulții trebuie să învețe cum să fie alături de ei atât în copilărie, cât și în perioada adolescenței, fizic și psihic. Gabriela a început prin a face voluntariat cu copiii, iar acum se bucură că poate să îi ajute și să le fie alături în dezvoltarea socio-emoțională. De asemenea, își dedică timpul și consilierii în carieră.

Corina Petruț

Corina Petruț

Psiholog

Corina consideră că fiecare om care, la un moment dat, își intersectează drumul cu al nostru, este un mic univers, care așteaptă să fie descoperit. Lucrând atât cu copii, cât și cu adulți a ajuns la concluzia că pentru a ne putea dezvolta armonios, este esențial ca în timpul copilăriei să ne fie satisfăcute următoarele nevoi de bază: facilitarea unui mediu securizant, promovarea unor legături sociale, încurajarea autonomiei, dezvoltarea stimei de sine, exprimarea autenticității și impunerea unor limite realiste. Rolul ei în terapie a devenit acela de a-i ajuta pe oameni să dezvolte modalități funcționale prin care să compenseze lipsurile din perioada dezvoltării lor. Totuși, de-a lungul formării ei ca psihoterapeut a avut plăcuta surpriză de a descoperi că toți oamenii dispun de o superputere care îi ajută să depășească momentele de cumpănă din viața. Și anume: reziliența! Plusul pe care Corina crede că îl poate aduce în viața persoanelor cu care lucrează este acela de a-i ajuta să își descopere și valorifice această superputere.

Orsolya Szász

Orsolya Szász

Psiholog & Consilier dezvoltare personală

Orsolya este absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu specializare în psihopedagogie specială și psihologie. În prezent lucrează în domeniul resurselor umane. Totodată, oferă consiliere pentru dezvoltare personală și pentru diferite dificultăți relaționale copil – părinte, coaching individual și este psihoterapeut relațional în formare. Pasiunea pentru psihologie provine din dorința de a contribui în comunitate, în schimbarea ei în mai bine și de a oferi suport acolo unde este nevoie. Orsolya crede că pentru a avea relații armonioase în multiplele roluri pe care ni le asumăm de-a lungul vieții, printre cele mai relevante aspecte este cunoașterea și acceptarea propriei persoane și a propriei povești de viață. Scopul ei este să ofere sprijin în tot acest proces de cunoaștere, precum și în identificarea și reactivarea resurselor personale care ajută la îmbunătățirea calității vieții și la gestionarea sănătoasă a situațiilor dificile.

Iulia Domocuș

Iulia Domocuș

Psiholog

Iulia este doctorand în psihologie și psihoterapeut cu formare principală în psihoterapia cognitiv-comportamentală și complementară în psihoterapia familiei și de cuplu. Știe că în călătoria vieții avem momente de suișuri și coborâșuri și că uneori avem nevoie de un „ghid” sau un „baston” care să ne ajute să ne ajutăm, să revenim pe traseu și să mergem înainte. Aceasta își dorește ca prin munca sa să ofere celorlalți sprijinul și spațiul pentru a crește, pentru a se confrunta cu problemele lor, pentru a deveni persoana care își doresc să devină și pentru a construi relații sănătoase în care să se dezvolte sau să susțină dezvoltarea micuților lor.

Bianca Siceanu

Bianca Siceanu

Psiholog

Bianca a descoperit pasiunea pentru psihologie în lucrul cu copiii antepreșcolari și preșcolari, în calitate de educatoare. A urmat apoi cursurile Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, specializarea Psihologie. În prezent este masterandă în programul de Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie și urmează și formarea complementară în psihologia familiei, în cadrul Asociației Multiculturale de Psihologie și Psihoterapie. Biancăi îi place să se joace împreună cu copiii, să îi asculte și să îi observe. De-a lungul timpului, copiii au fost cei care au învățat-o să aibă mai multă răbdare cu ei și să le respecte ritmul de dezvoltare. Copiii au învățat-o să găsească și să se bucure în fiecare zi de cele mai mici lucruri. Copiii au provocat-o să încerce să înțeleagă ce se află dincolo de aparențe și au învățat-o că dincolo de comportamentul dificil sunt emoții și nevoi neîmplinite. Nouă ne place să spunem despre ea că este un talent înnăscut pentru a lucra cu copiii. Modul în care reușește să se conecteze cu cei mici este unul care o îndeamnă să îi ajute să se conecteze cu ei înșiși. Și cât de important este acest lucru!

Contacteaza-ne acum

Contactează-ne acum și un consultant Psylife te va ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru tine sau pentru compania ta.

Contacteaza-ne acum

Contactează-ne acum și un consultant Psylife te va ajuta să găsești cele mai bune soluții pentru tine sau pentru compania ta.