DoR Live - Viața în afara orașului (recenzie de eveniment)

Text de psiholog Drd. Iulia Filip

DoR Live aduce pe scenă povești din paginile revistei DoR într-o manieră autentică și ancorată în realitate. 

Evenimentul de la finele anului 2019 din Cluj s-a conturat în jurul poveștilor despre viața în afara orașului. Întâmplările s-au lăsat dezvăluite de protagoniștii lor, în cuvinte atent legate pentru a sublinia motivații, valori și dificultăți. Fără a fi un eveniment înregistrat, DoR live ne-a îndemnat să fim prezenți la întreaga experiență și ne-a captivat prin împletirea stilurilor de poveste - materiale video inedite, muzică sau narare.

Am auzit povești ale oamenilor care s-au intors în zone mai puțin aglomerate pentru a se regăsi și pentru a construi o viață mai tihnită. A fost o lecție despre a munci creativ și de a lăsa la o parte teama de schimbare.

În povești încărcate de umor am văzut oameni care și-au adus contribuția în societatea din care fac parte și au îndrăznit să construiască o viață diferită aproape de natură.

DoR live a fost despre nevoia de conectare cu natura și ceilalți, despre o altă însemnătate a hranei sănătoase, apei și aerului curat. Mai mult decăt simpla mutare a omului de la oraș la sat, evenimentul ne-a ajutat să îmbrățisăm un scop mai vast decât cel al propriei călătorii. Am înțeles că identitatea noastră se extinde dincolo de un eu distinct și că sunt unele locuri unde realitatea naturii ne arată mai bine lumea din care facem parte. Vedem în astfel de locuri mai clar consumul infinit de resurse ale planetei, înțelegem munca necesară construirii unei altfel de case și nevoia găsirii unui alt sens.

Mi-a plăcut evenimentul DoR live pentru tema abordată, felul în care aceasta ne-a condus către propriile gânduri și pentru ca ne-a arătat că puterea implicării noastre sociale este nemărginită.

Dragă DoR, te așteptăm, din nou, cu nerăbdare la Cluj!

 

 

DISTRIBUIE