Descoperă-ți relația de cuplu prin lentilele IMAGO

Live pe pagina de Facebook susținut de Psiholog Corina Petruț și Psiholog Maria Coșuțiu

 

De ce să participi?
În cadrul intervenției live, psihologii de la PsyLife, Corina Petruț și Maria Coșuțiu discută și despre:
Care sunt etapele parcurgerii unei relații (etapa romantică, lupta pentru putere și iubirea matură/adultă/sănătoasă).
Creierul emoțional vs creierul rațional (care parte se activează atunci când ne simțim răniți de către partener).
Înțelegerea surselor inconștiente ale conflictelor din relație.
Care sunt strategiile de coping/de a face față/de supraviețuire pe care le folosești atunci când te regăsești în conflict cu partenerul tău.

Când?
17 iunie, ora 19:00, online, pe pagina de facebook PsyLife


Cui îi este dedicat acest live?
ție - cel care ești la început de drum într-un cuplu și vrei să faci lucrurile diferit de relațiile anterioare,
ție- cel care te afli într-o relație,
ție- cel care te afli într-o relație și dorești să fiți bine în continuare și să rezolvați conflictele împreună.


Cine susține acest live?
Echipa PsyLife este compusă din consilieri și psihoterapeuți care, împreună, își doresc să contribuie la starea de bine a clienților lor și a comunităților din care fac parte, sub managerierea fondatorilor psiholog dr. Raluca Anton și psiholog dr. Adela Moldovan.


Despre Psiholog Corina Petruț
Rolul ei în terapie a devenit acela de a-i ajuta pe oameni să dezvolte modalități funcționale prin care să compenseze lipsurile din perioada dezvoltării lor. Totuși, de-a lungul formării ei ca psihoterapeut a avut plăcuta surpriză de a descoperi că toți oamenii dispun de o superputere care îi ajută să depășească momentele de cumpănă din viața. Și anume: reziliența!
Corina consideră că fiecare om care, la un moment dat, își intersectează drumul cu al nostru, este un mic univers, care așteaptă să fie descoperit. Lucrând atât cu copii, cât și cu adulți a ajuns la concluzia că pentru a ne putea dezvolta armonios, este esențial ca în timpul copilăriei să ne fie satisfăcute următoarele nevoi de bază: facilitarea unui mediu securizant, promovarea unor legături sociale, încurajarea autonomiei, dezvoltarea stimei de sine, exprimarea autenticității și impunerea unor limite realiste.
Articole din aria psihologiei scrise de Corina pot fi regăsite pe www.psylife.ro, www.alistmagazine.ro și www.punct-sidelacapat.webnode.ro

Despre Psiholog Maria Coșuțiu

Maria spune că fiecare om este în căutarea rostului în viață: drumul personal, partenerul/partenera, oameni dragi, carieră, toate acestea pentru a-și crea un sens.
Din pasiune pentru muncă alături de copii, a dezvoltat o serie de abilități pe care nu mulți dintre noi le avem: acelea de a fi prezentă în contextul emoțional al celor din jur, dar în același timp de a avea mintea rațională atât de bine orientată către tehnici, încât cele două aspecte îi fac procesul de consiliere unul integrat și extrem de valoros. Din dorința de a lucra cu cel mai valoros dar al omenirii, iubirea, Maria lucrează cu dificultățile care apar în dinamicile relaționale, convinsă fiind că omul se clădește în cadrul relațiilor cu cei semnificativi din jurul său.
Articole din aria psihologiei scrise de Maria pot fi regăsite pe www.psylife.ro, www.alistmagazine.ro.
Ne vedem online, joi, 17 iunie 2021, ora 19:00.

DISTRIBUIE