De ce ne simtim adesea tristi, chiar daca "nu avem motive"

Adela Molodvan la Săptămâna PSI - Editura TREI

Adela Moldovan a participat, la fel ca în fiecare an, la Săptămâna PSI organizată de Editura Trei în parteneriat cu Cărturești. Tematica pe care a abordat-o a fost una de foarte mare interes și s-a referit la momentele de tristețe sau anxietate fără un activator puternic, fără ca ceva dificil să se fi întâmplat. 

Fiecare dintre noi trecem prin diverse stări de nemulțumire, de tristețe și adesea suntem cu atât mai confuzi pentru că, teoretic, nu avem motive să ne simțim așa. În plus, se poate întâmpla ca și cei din jur să ne spună că nu avem motive să simțim toate acestea. Mai mult decât atât, chiar și specialiștii în sănătatea mentală pot să ne “certe” pentru că reacționăm cu stări emoționale de tip depresiv, deși totul merge bine în viața noastră. Însă ce se întâmplă în astfel de contexte este că suntem deconectați de lucrurile cu adevărat importante pentru noi. Suntem deconectați de noi înșine, de trecutul nostru, de o viață profesională cu sens, suntem deconectați de oameni, suntem izolați, nu găsim semnificație în ceea ce se întâmplă în viața noastră, nu avem control. Toate aceste lucruri ne duc în situația de a ne simți triști, nemulțumiți, nefericiți, chiar dacă nu avem motive exact în acel moment.

Astfel de discuții sunt cu atât mai relevante, cu cât întrebările cu privire la sensul vieții reprezintă o tematică de interes pentru noile generații, marea majoritate dintre membri acestora dorind să lase în urma lor ceva relevant, ceva ce să aibă un impact pentru comunitate, dar și pentru generațiile care le urmează. În astfel de contexte, vă invităm să nu așteptați să se întâmple ceva semnificativ pentru a apela la ajutor de specialitate, consilierea fiind o opțiune care va poate ajuta să faceți ordine în gânduri și în contextele de viață pentru a reuși să vă oferiți un traii care să vă împlinească.

 

 

DISTRIBUIE