Cum impunem eficient limite copiilor noștri Parenting Responsabil

Doriana Silion și Mădălina Filip 

Colegele noastre, Doriana Silion și Mădălina Filip au fost prezente în calitate de psihologi la cele patru evenimente organizate de Parenting Responsabil și au discutat cu părinții despre nevoia copiilor de limite și cum să le impunem cu blândețe. 


În cadrul acestor prezentări pe care Doriana și Mădălina le-au susținut, părinții au aflat importanța stabilirii unor limite realiste fără a pierde din vedere celelalte nevoi - de siguranță și stabilitate, autonomie, competență și sentiment al identității, libertatea de a exprima nevoi și emoții, spontaneitate și joacă. 


Această temă a adus în discuție și alte aspecte precum dificultățile părinților de a găsi un echilibru între a fi prea fermi sau prea îngăduitori, reglarea emoțiilor copiilor, dar și gestionarea propriilor emoții. 


Astfel de întâlniri sunt extrem de valoroase dată fiind cantitatea de informații cu care părinții se confruntă în ultimii ani, multe dintre ele fiind discordante și punându-i pe părinți în situația de a nu ști ce soluții să adopte în situații prin care trec cu cei mici, multe situații fiind tipice vârstei acestora.


Ne bucurăm că psihologi din echipa noastră duc mai departe mesajele acestea în comunitatea de părinți și nu putem decât să ne dorim să apară tot mai multe astfel de evenimente.

 

 

DISTRIBUIE