Copilăria noastră versus copilăria celor mici

Eveniment live, gratuit, susținut de Psiholog Diana Pop și Psiholog Corina Petruț

De ce să participi la acest live susținut de psihologii PsyLife?
În cadrul intervenției live, Psiholog Diana Pop și Psiholog Corina Petruț discută și despre:
- Cum gestionăm schimbarea statului părinților înspre bunici?
- De ce apar conflictele între generații și cum le putem gestiona?
- Cum învățăm să setăm limite sănătoase în privința ajutorului oferit vis-à-vis de creșterea copiilor?
- Cum rămânem copiii părinților noștri, părinți fiind?
- Cum reușim să găsim sens în noile roluri, cel de părinte și cel de bunic?

 

Când?
Joi, 22 Aprilie 2021, de la 18:30.

Cui îi este dedicat acest live?
- ție – părintele care vrei să ai o relație bună cu copilul tău,
- ție – părintele care vrei să înțelegi mai bine relația cu părinții tăi,
- ție – părintele care vrei să crești echilibrat un copil și să setezi limite sănătoase în privința ajutorului oferit vis-à-vis de creșterea copiilor,
- ție – părintele care vrei să îți înțelegi propria copilărie și să te raportezi corect la provocările copilăriei celui mic/ celor mici din viața ta,
- ție – bunica sau bunicul care vrea să fie alături de copiii lor și de nepoți,
- ție – bunica sau bunicul care vrea să ajute la creșterea copiilor copilului său într-un mod armonios,
- ție – părintele/ bunica sau bunicul, care atunci când apar conflictele între generații, să le știi gestiona corect - chiar și de față cu copiii.

event live psylife 22 aprilie 2021
Cine susține acest live?
Despre Psiholog Diana Pop și Psiholog Corina Petruț
Echipa PsyLife este compusă din consilieri și psihoterapeuți care, împreună, își doresc să contribuie la starea de bine a clienților lor și a comunităților din care fac parte, sub managerierea co-fondatorilor Psiholog dr. Raluca Anton și Psiholog dr. Adela Moldovan.

Psiholog Diana Pop
Diana este psiholog clinician și psihoterapeut cu formare în psihoterapie pozitivă. Pasiunea ei pentru psihologie a început în liceu odată cu Jung și ale sale simboluri. Diana spune că adevărata ei dezvoltare s-a produs cu orele de formare în psihoterapie când s-a redescoperit de fiecare dată și și-a dat voie să plângă, să fie furioasă, autentică și curioasă față de propria ei viață și existența. Pornind de la teorie și practică pe ea însăși, Diana spune că este fascinant să fie alături de client în propria sa călătorie și să aibă privilegiul de a fi martor intim la călătoria acestuia și la descoperirea Sinelui.
Articole din aria psihologiei scrise de Diana pot fi regăsite pe www.psylife.ro, www.parentool.ro, www.alistmagazine.ro

Psiholog Corina Petruț
Rolul ei în terapie a devenit acela de a-i ajuta pe oameni să dezvolte modalități funcționale prin care să compenseze lipsurile din perioada dezvoltării lor. Totuși, de-a lungul formării ei ca psihoterapeut a avut plăcuta surpriză de a descoperi că toți oamenii dispun de o superputere care îi ajută să depășească momentele de cumpănă din viața. Și anume: reziliența!
Corina consideră că fiecare om care, la un moment dat, își intersectează drumul cu al nostru, este un mic univers, care așteaptă să fie descoperit. Lucrând atât cu copii, cât și cu adulți a ajuns la concluzia că pentru a ne putea dezvolta armonios, este esențial ca în timpul copilăriei să ne fie satisfăcute următoarele nevoi de bază: facilitarea unui mediu securizant, promovarea unor legături sociale, încurajarea autonomiei, dezvoltarea stimei de sine, exprimarea autenticității și impunerea unor limite realiste.
Articole din aria psihologiei scrise de Corina pot fi regăsite pe www.psylife.ro, www.alistmagazine.ro și www.punct-sidelacapat.webnode.ro

DISTRIBUIE