Ce au nevoie să știe pre-adolescenții despre educația sexuală?

Workshop susținut de Psiholog Cezara Botez

L.E. Vom reveni cu noile date de îndată ce situația cu ce se întâmplă în prezent în vecinătate și în lume va permite acest lucru. Întreaga echipă #PsyLife își canalizează atenția spre a fi aproape la nevoia actuală prin sprijin la nivel psihologic.

----

Seria de workshop-uri va fi susținută de Psiholog Cezara Botez și va conține informații despre modificările fizice, psihologice, emoționale și sociale prin care pre-adolescenții trec în momentul pubertății și adolescenței.

Workshop-ul este adresat pre-adolescenților cu vârsta între 9-14 ani.

Prima sesiune a workshop-ului va avea loc în data de 12 Martie 2022, începând cu ora 11:00 la PsyLife Clinic Cluj-Napoca (locație Grigorescu - Strada Eremia Grigorescu, Nr 126, scara 2, ap 14).

 

Ce au nevoie să știe pre-adolescenții despre educația sexuală?

Seria de workshop-uri este împărțită în două întâlniri cu pre-adolescenții și opțional/ la cerere, o întâlnire cu părinții.

Prima întâlnire se va axa pe aspectele corporale și cum să ne raportăm la ele într-o manieră sănătoasă, iar a doua întâlnire va viza schimbările psiho-emoționale și sociale. În întâlnirea cu părinții discutăm despre dificultățile pe care le întâmpină ei în relaționarea cu pre-adolescenții pe acest subiect.

Cursul va cuprinde cele patru componente pe care educația sexuală și le dorește să le atingă, fiecare dintre ele fiind expuse prin intermediul activităților. Astfel, vom vorbi despre:

informații cu privire la sexualitate
valori, atitudini și norme sociale
relații și abilități interpersonale
responsabilitate.


Desfășurarea cursurilor față în față:

Prima întâlnire: 1h30 – 2h (cu pre-adolescenții):

- scurtă prezentare a consilierului care facilitează workshop-ul;
- activitate de cunoaștere – joc interactiv;
- discuție liberă – Ce știu despre pubertate/de unde pornim discuția? ~ valorificarea propriei experiențe;
- prezentarea anatomiei aparatului reproducător feminin și masculin (părți componente/ rolul lor);
- identificarea modificărilor fizice care apar (de exemplu, în rândul pre-adolescentelor - menstruație, creșterea sânilor, dezvoltarea țesutului adipos);
- discuție liberă – întrebări de orice fel pe tema discutată ~ încurajăm curiozitatea.

A doua întâlnire față în față: 1h30 – 2h (cu pre-adolescenții)

- joc de introducere;
- discuție liberă – Ce știu ei că se întâmplă cu gândurile și cu emoțiile în perioada pubertății?
- discuție liberă – Ce li se pare acum cel mai greu de gestionat?
- prezentarea schimbărilor psihologice și emoționale care apar;
- activitate – mici scenarii – identificarea gândurilor pe care le pot avea dacă ar trăi acele scenarii;
- activitate pe grupuri – emoții – identificarea corectă a emoțiilor ~ cum se numesc, de ce apar și ce putem face să le calmăm atunci când este nevoie;
- activitate – ce apreciază la persoana din dreapta lor;
- activitate împărtășire – ce anume găsesc ca fiind unic la propria persoană.

A treia întâlnire față în față: 1h30 – 2h (cu părinții) – opțional/la cerere

Ultima întâlnire la fi pusă la dispoziție părinților. Cu părinții care vor dori, vom discuta despre ce dificultăți întâmpină ei în relaționarea cu adolescenții în ceea ce privește pubertatea și educația sexuală.

Astfel, ne propunem să venim în sprijinul celor mari pentru a putea înțelege mai bine lumea interioară a copiilor lor, cu atât mai mult în această perioadă în care toate par că se întâmplă pe repede înainte.

Workshop-ul este organizat în 2 sesiuni de întâlnire a câte 1.5 - 2 ore fiecare. Costul celor 2 sesiuni este 150 lei. Participarea nu poate fi fragmentată. Este gratuită discuția setată ulterior cu părinții.

Înscrierea se face în 3 pași:

1. Trimiterea unui e-mail la psylife.clinic@gmail.com.

2. Colegii noștri vor trimite factura și alături, consimțământul, pentru a fi semnat de către părinții pre-adolescentului care va participa la workshop.

3. După achitarea valorii facturii, ne puteți trimite un email cu OP-ul și revenim cu detalii cu privire la datele aferente workshop-ului.

În cazul în care participarea nu are loc, deși înscrierea a fost realizată, cei înscriși vor primi materialele din cadrul cursului, fără a putea beneficia de o înregistrare a cursului (căci workshop-ul nu va fi înregistrat) sau returnarea sumei.

DISTRIBUIE